Vragen? Neem gerust contact op!

Klantenservice geopend van 09:00 - 17:00

+31 (0)70 820 98 19
  • Winkelwagen

Pashulp schoenen

Niemand
Niemand wordt blij van schoenen die niet goed passen en weer teruggestuurd moeten worden naar ons. Daarom helpen we je graag om de goede maat te kiezen.

Voor je begint
Wat heb je nodig?
Een velletje papier, een pen/potlood, een meetlint/lineaal en iemand die je even helpt.

Wanneer meet je?
Laat in de middag of 's avonds. Laat op de dag zijn je voeten wat dikker door alles wat je gedurende de dag gedaan hebt. Wanneer je 's ochtends zou meten kan je voor verrassingen komen te staan, het kan bijna een volledige maat schelen.

Sokken aan
Meet altijd met het type sokken (of panty of kousen) dat je normaliter draagt bij de schoenen die je van plan bent te kopen.

Meet beide voeten
Bijna niemand heeft voeten met exact dezelfde lengte. Je grootste voet bepaalt de maat die je nodig hebt.

Het meten

  1. Leg het vel papier tegen een rechte achtergrond (bijvoorbeeld een muur) op een harde en egale ondergrond.
  2. Plaats je voet op het vel papier met je hiel tegen de muur, ga volledig rechtop staan en verdeel je lichaamsgewicht over beide voeten.
  3. Laat je helper op het papier een streepje trekken waar je voet het langst is (meestal je grote teen).
  4. Meet de lengte en tel er één centimeter bij op.
  5. Lees je schoenmaat af in de onderstaande maattabel.

Zijn je voeten te groot voor het vel papier? In dat geval kan je helper een boek tegen je grote teen aanleggen en kun je de lengte meten.

Voetlengte (in cm)
Europese schoenmaat
21,8 35
22,5 36
23,2 37
23,8 38
24,5 39
25,2 40
25,8 41
26,5 42
27,2 43
27,9 44
28,5 45
29,1 46
29,7 47
30,5 48
31,2 49
31,9 50

Twijfel? Bestel gewoon twee of drie maten
Twijfel je tussen twee maten? Bestel dan gewoon twee of zelfs drie paar. Nadat je de schoenen hebt ontvangen kun je in alle rust passen en kies je het paar dat je het beste past. Het andere paar stuur je gratis retour en wij zorgen ervoor dat je het aankoopbedrag snel terugkrijgt.

Fabels, feiten en tips
Bijna iedere fabrikant doet het ietsje anders
Denk je de juiste maat besteld te hebben, blijken ze niet passen... helaas, het komt voor en we balen er net zo van als jij. Tot onze spijt werkt niet iedere schoenenfabrikant volgens exact dezelfde methode. Maar we laten je natuurlijk niet in de steek wanneer je nieuwe schoenen niet goed passen: we ruilen ze gratis voor je om!

Het zogenaamde 'uitlopen' van schoenen
Schoenen lopen niet uit in de lengte. Dus indien je schoenen een tikje te klein zijn: niet denken dat ze nog wel uitlopen... omruilen die hap! Het enige dat waar is aan het begrip 'uitlopen van schoenen' is dat ze een heel klein beetje breder kunnen worden bij het breedste deel van je voeten. Maar het gaat om uiterst kleine hoeveelheden. Dus ook hier geldt: ruilen wanneer je schoenen te smal aanvoelen.

Welk type sluiting?
Schoenen met een sluiting zoals veters of klittenband zijn beter af te stemmen op jouw specifieke voeten dan instappers of schoenen met een gespsluiting.

Wat te doen na de ontvangst van je schoenen?
Einde middag of 's avonds passen
In de loop van de dag kunnen je voeten wat dikker worden.

Passen op een schone ondergrond
Trek je schoenen eerst een tijdje aan op een absoluut schone ondergrond, bijvoorbeeld thuis. Wanneer ze goed passen en lekker comfortabel zitten: top! Wanneer de maat niet goed is of ze niet lekker zitten: nu moeten we gaan ruilen, balen! Maar wanneer de schoenen vies en/of beschadigd zijn kan het zijn dat wij de geretourneerde schoenen niet meer terug kunnen nemen. We willen ze tenslotte nog aan iemand anders verkopen. Bekijk en test de schoenen gerust zoals je dat in een winkel ook zou doen. Maar ga er niet een dag mee werken voordat je zeker weet dat ze bevallen.

Pas altijd beide schoenen
Soms kan het zijn dat je linkerschoen prima zit maar je rechter niet (of andersom natuurlijk).

Wiebel met je tenen
Wiebel na het aantrekken van je schoenen goed met je tenen. Je tenen moeten voldoende bewegingsvrijheid hebben, zowel in de hoogte als de breedte. Als dat niet het geval is, is de maat of het model niet goed.

Probeer je voeten te slippen in de schoenen
Probeer je voeten op een hellend vlak naar voren te schuiven in je schoenen nadat je ze hebt vastgemaakt zoals jij ze lekker vindt zitten. Lukt dat niet? Mooi! Zeer waarschijnlijk heb je de juiste maat en het juiste model te pakken. Slip je wel in de schoenen? Da's niet goed. Wanneer je voeten slippen creëren ze wrijving en warmte als je ze een hele dag draagt en dat is oncomfortabel en kan zelfs tot blaren leiden.

Pas altijd staande
Je voeten zijn ietsje langer wanneer je staat dan wanneer je zit.

Loop een stukje met de schoenen
Bij lopen worden je voeten zelfs nog ietsje langer dan bij staan.

Controleer of de hielomsluiting goed is
Een goed passende en stevige hielomsluiting verkleint de kans op het zwikken van je enkels.

Buigpunt
Een goed passende schoen heeft z'n buigpunt onder het buigpunt van je voorvoet.

Stiksels en naden
Let erop dat stiksels en naden op en in de schoen niet over drukplekken van je voet lopen. Deze materialen geven niet mee en worden ook niet soepeler.